Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få glömmer parkeringstid

Enligt parkeringsbolagen är det inte så många som glömmer att checka ut vid parkeringsautomaterna. Ändå kan man få en p-bot på en månad.

Efter att ha läst artikeln om Carina Rådström i Hudiksvalls tidning hörde Ulf Byléhn av sig som också råkat ut för parkeringssystemet. Han fick i efterhand betala för en veckas parkering.

- Jag blev helt paff, när jag insåg att jag glömt att logga ur, men jag har blivit bra bemött av Hälsinge parkering, säger Ulf Byléhn.

Q-park förklarar att problemet med de nya parkeringsautomaterna varierar från fall till fall. Det beror på vilken parkeringsyta kunden står på, men att på vissa parkeringsautomater sker utcheckningen automatiskt efter 48 timmar.

- Problemet är av mindre karaktär med hänvisning till antalet kunder som parkerar, på gränsen till försumbart. De kunder som glömmer checka ut så sker utcheckning manuellt via de system vi använder, men det är kunden som har det primära ansvaret för utcheckning sker, säger Peder Ståhlberg, vd för Q-park i ett mejl.

Det datoriserade parkeringssystemet på sjukhuset kräver att man är uppmärksam på vilken automat man loggar in i och vilket kort man använder.

- Det ställer ju betydligt högre krav på som den parkerar, än när man betalar med mynt, säger Kjell Nordberg, Hälsinge parkering.

Kjell Nordberg förklarar också att Hälsinge parkering håller koll på vilka identitetsnummer som finns på parkeringsbiljetten. De personer som inte loggar ur under lång tid kan vara antingen långtidsparkerande eller sådana som har glömt att logga ut. Han påpekar även att Hälsinge parkering inte kan ha koll på alla bilar, utan att det är den som parkerar bilen som är ansvarig.

- Det kanske är någon som är sjuk eller ligger på förlossningen i flera dagar och de kan ju stå där på samma inloggningsnummer i en vecka, säger Kjell Nordberg.