Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extrapengar täcker årets underskott

– Det är tacknämligt. Det betyder att vi kan klara årets underskott och ha ett lite bättre budgetläge inför år 2010, säger kommunchef Nicklas Bremefors i Ljusdal, om regeringens extrapengar till kommunerna.

Regeringens nya förslag om att ge ytterligare sju miljarder extra till landets kommuner för att mildra den ekonomiska krisen, innebär att Ljusdals kommun får runt 8,6 miljoner kronor utbetalade i december i år. Dessutom 5,7 miljoner kronor år 2010.

Siffrorna är beräknade på kommunens invånarantal 30 juni 2009. Men de kommer att baseras på invånarantalet 1 november 2009. Därför kan det skilja lite uppåt eller neråt.

Enligt budgetprognosen kommer Ljusdals kommun att få ett underskott på tolv miljoner kronor i år. Men gå jämnt upp år 2010.

– Med de här pengarna kan vi förhoppningsvis ta igen årets förlust. Och få ett lite bättre budgetläge inför år 2010, säger kommunchef Nicklas Bremefors.

Men pengarna ger ingen anledning att minska på de sparkrav som tidigare har lagts i kommunen, bedömer han.

– De kan underlätta så att vi slipper spara ännu mer.