Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extramöte för skolbeslut

Beslutet om vilka program som ska finnas kvar på gymnasieskolorna i Bollnäs till hösten, har skjutits upp en gång till – i ytterligare en dag.

Annons

Vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde på onsdagsförmiddagen, fanns frågan om vilka program som ska finnas kvar på Torsbergsgymnasiet och gymnasiesärskolan Höghammar på dagordningen.

Beslutet skulle ha fattats redan i september 2013, men har skjutits upp flera gånger – eftersom politikerna i nämnden har underkänt de beslutsunderlag som utbildningskontoret har presenterat.

Och det blev inget beslut den här gången heller. Biträdande förvaltningschefen Tommy Lindvall meddelade att förvaltningen inte hade lyckats få fram underlaget till åtgärdsplanen för en budget i balans före sammanträdet. Därför skulle inte heller neddragningsförslagen för gymnasieskolorna vara klara förrän framåt onsdagskvällen.

Tommy Lindvall föreslog en "återsamling" klockan 17 på onsdagen – eller samma tid på torsdagen – för beslut om både programstruktur och åtgärder för en budget i balans. Kommunstyrelsen har nämligen krävt att åtgärdsplanen ska redovisas senast den 20 februari.

Flera ledamöter i nämnden hade problem att planera in ett kvällsmöte samma dag med så kort varsel – och därför blev beslutet att extramötet ska hållas på torsdagskvällen.

Barn- och utbildningsnämnden har stora problem med att få sin budget i balans. När det ekonomiska läget redovisades på onsdagen, pekade prognosen på minus 12,9 miljoner i år. Gymnasiet och gymnasiesärskolan står för större delen av summan. Där ingår också avvecklingen av kommunens naturbruksutbildning på Nytorp i Arbrå, där de sista 15 eleverna går ut i vår.