Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra lönelyft till 60 000 lärare

Annons

Det går bra nu, pedagogerna. Omkring 60 000 lärare, förskollärare och fritidspedagoger i förskoleklass, grund- och gymnasieskolan kan räkna med ett extra lönepåslag när Skolverket nu fördelar tre miljarder kronor till kommuner och fristående skolhuvudmän för nästa läsår. Eftersom pengarna i Lärarlönelyftet fördelas efter antalet elever får Stockholm mest av kommunerna, nästan 178 miljoner kronor, medan Dorotea får 350 000 kronor.

De fristående skolhuvudmännen får dela på 531 miljoner. Ur den potten går mest till Internationella Engelska Skolan i Sverige AB: 36,8 miljoner kronor.

Vilka lärare som ska premieras är upp till varje arbetsgivare att bedöma. Men kravet är att de utvalda ska vara "särskilt kvalificerade", exempelvis genom att ha utvecklat undervisningen eller tagit ansvar för särskilt krävande undervisning.

Det genomsnittliga lönepåslaget ska vara 2 500- 3 500 kronor per lärare och månad, och ska läggas på den ordinarie löneökningen.