Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Explosivt med Babylon Bombs

/

Bollnäsbandet Babylon Bombs har satt sitt avtryck i musiksverige.
Nu är de aktuella med ny singel och spelning på festivalen Sweden Rock.
I morgon gör de en avstickare till Tranan i Bollnäs.

Annons

Hårdrocksgruppen Babylon Bombs följer i spåren efter legender som Led zeppelin, Mötley crüe och Guns 'n roses. Bakom bandlogon hittar vi medlemmarna Johnny och Ricky, samt hälsingarna Swaint och Dani.

På lördag återvänder de till Bollnäs för att uppträda på nattklubben Tranan. En spelning som för åtminstone halva gruppen sker på hemmaplan. Men att spela inför en välbekant publik ger bandets frontman, Dani, blandade känslor.

– Det är roligt att lira på hemmaplan, absolut. Men samtidigt känns det som att folk kollar in en på ett annat sätt, "nu ska vi se vad han har sysslat med den senaste tiden" och "hur bra är de egentligen", förklarar han.

Just nu jobbar bandet med sitt tredje albumsläpp. Alla låtar blev klara redan i höstas, men det praktiska kring skivsläppet har dragit ut på tiden. Det blir mycket möten och förhandlingar med skivbolag, något som inte är helt uppskattat av bandmedlemmarna.

– Det är inte alls så roligt. Vi funderar på att starta ett eget skivbolag och ge ut skivan själva, som många andra band gör i dag. Vi måste fundera om vi ska göra det eller gå den gamla skolan. Plattan ska ut, men på vilket sätt återstår att se, säger Dani.

Mer läsning

Annons