Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Explosioner och lysande skådespelare"

Nyligen kom den nya Robocopfilmen till Ljusdal och jag gick dit för att titta på den.

Jag blev nyfiken på att se den eftersom att jag redan hade sett originalen och tyckte att det vore kul att se hur den här nya versionen är och om den har några likheter med originalen. Jag blev mera nyfiken när jag läste att Joel Kinnaman skulle spela Robocop eftersom att jag aldrig hade sett honom förut i några andra filmer. Jag tyckte också att det var en aning coolt att en svensk skådespelare fick huvudrollen.  

Filmen handlar om ett framtida Detroit där Alex Murphy, en hängiven polis som blir allvarligt skadad i tjänsten. Men han blir född på nytt när ett jätteföretag som heter Omnicorp lägger vantarna på hans kropp och gör om honom till Robocop, en maskin med mänskliga organ. Som del av hans mekaniska kropp så blir Murphy också berövad sina mänskliga känslor för att göra honom mera kompetent och mera lydig. Men trots det så kan de inte ta bort hans mänsklighet.        

Bortsett från Joel Kinnaman så hade filmen många världskända skådespelare. Den strålande Gary Oldman från Leon spelar vetenskapsmannen som skapar Robocop. Michael Keaton från Tim Burtons Batmanfilmer spelar chefen över Omnicorp. Stentuffa Samuel L Jackson från Pulp Fiction spelar en pratshowvärd.

En sak som jag försökte vara uppmärksam på när jag tittade på filmen var om den hade några element från de gamla filmerna. Det fanns ett antal gamla element som jag märkte. Det första var att de använde den gamla temalåten igen fast de ändrade den lite. Robocops rustning var gråfärgad ett tag precis som den gamla rustningen fast de ändrade den till svart senare i filmen. Robocop sa också sin berömda replik "dead or alive you are coming with me", död eller levande så följer du med mig.

Efter att ha sett filmen så tycker jag att filmen är en bra modernisering av en 80-talsklassiker. Eftersom att jag är en actionälskare så är det ganska uppenbart att jag tyckte om den, den hade vad jag gillar i en bra actionfilm. Spännande eldstrider, explosioner, hämnd och lysande skådespelare. Det finns i alla fall många andra som tycker att den här filmen är underlägsen jämfört med klassikerna och jag kan förstå varför med tanke på att många föredrar klassiker. Jag å andra sidan tycker att den här är bättre än klassikern eftersom att den här var mer spännande och hade ett bättre slut, ett bra slut i en film är viktigt tycker jag.       

Markus Ahlberg