Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ex-krögaren i konkurs

Skulderna i Hudiksvalls nöje AB är mer än dubbelt så stora som tillgångarna. Den före detta Stadt-krögaren, Stefan Haglund, har begärt sitt företag i konkurs.

Hudiksvalls nöje AB, det företag som tidigare bedrev krogverksamheten Stadt, har försatts i konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt.

Redan i mitten av september lämnade en livsmedelsleverantör in en konkursansökan till Hudiksvalls tingsrätt, eftersom betalning för beställda och levererade livsmedel hade uteblivit från Hudiksvall nöje AB. Ansökan hann inte handläggas färdigt förrän Stefan Haglund, Stadts före detta krögare, själv på måndagen begärde att hans företag skulle försättas i konkurs. Tingsrätten fattade beslutet om konkurs samma dag.

Den nuvarande krogverksamheten påverkas inte av konkursen eftersom rörelsen bedrivs i ny regi sedan försommaren. Då köpte Marcus Latropoulos innehållet i Hudiksvall nöje AB, och han har sedan dess bedrivit verksamheten under firmanamnet Hälsinglands nöje AB.

Kvar i Stefan Haglunds Hudiksvall nöje AB finns knappt några tillgångar. Enligt konkursförvaltaren, Björn Myhrberg på advokatfirman Abersten, handlar det om likvida medel i olika former samt någon enstaka kundfordran – tillgångar som enligt balansräkningen per den sista augusti i år uppgår till mindre än en miljon kronor.