Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa Strandberg

Ewa Strandberg, Bollnäs, fyller 70 år tisdagen den 13 maj.

Hon har varit Bollnäsbo hela livet och bor sedan drygt 40 år i villa på Granberg tillsammans med maken Bengt. Två barn är vuxna och utflugna.

Efter grundskola och en ettårig handelsutbildning var tanken att läsa till hushållslärare, men hon valde i stället andra vägar i yrkeslivet.

Under 1960- och 1970-talet arbetade Ewa Strandberg som kontorist vid gatukontoret på Bollnäs kommun och därefter var hon hemma med barnen under deras skoltid.

1989 fick hon anställning som föreståndare och husmor för Korsnäs semesterhem i Orbaden, där hon var verksam till mitten av 1990-talet.

Hon jobbade sedan vid Mobackes Trädgårdscenter fram till pensioneringen 2009.

Ewa Strandberg har alltid varit intresserad av möten med människor. Hon har ett stort föreningsengagemang och har varit aktiv i Hälsinglands motorklubb, Hem- och skolaföreningarna, Bollnäs ishockeysällskap och Bollnäs konståkningsklubb. Dessutom har hon engagerat sig i Centerkvinnorna, lokalt samt på distrikts- och förbundsnivå.

Ewa Strandberg är i dag ordförande för Sveriges pensionärsförbunds lokalförening i Bollnäs.

Födelsedagen firar hon söndagen den 11 maj med öppet hus för familj, släkt och vänner.