Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ewa i Walla flyttar

Redan på måndag slår Ewa i Walla upp dörrarna till sitt nya huvudkontor i Söderhamn.

Flytten från Björnängevägen blev inte lång, men nu känner hon att hon är hemma.

Under fem, sex år har Ewa i Walla huserat i lokalerna på Björnängevägen i närheten av Statoil.

Men redan när hon flyttade in kände hon att hon inte var helt nöjd med lokalerna. Så när övervåningen på den gula fastigheten intill Kuriren-huset blev ledig såg hon sin chans.

När vi träffar Ewa Iwalla springer flyttfirmans personal upp och ner i trapporna och tempot är högt.

– Oj, det är mycket att göra med en flytt, säger Ewa och slår sig ner i en skinnfåtölj.

Lokalerna är ljusa och fräscha och hon kommer att få en ateljé med massor av dagsljus från det stora fönstret. Redan nu har hon satt sin speciella touch i lokalerna. Hon gillar det gamla och genuina.

– De här lokalerna har allt. De är tilltalande, har bra energier och är kreativa och varma. Jag har älskat stället från första stund.

Samtidigt som hon byter huvudkontor för sitt eget klädmärke passar hon också på att göra en del förändringar i verksamheten. För att hänga med i tiden kommer de till exempel satsa mer på webbhandel.

– För att klara det har vi anställt en person som ska sköta webben, vi börjar med halvtid, men troligen kommer det att sluta med en heltidstjänst.

Butiken på Gamla stan i Stockholm har hon kvar, men lokalerna är nya även där.

– Nya och nya. Vi hittade en fantastisk lokal på Västerlånggatan, när hantverkarna skulle byta golv fann de en eldstad från 1400-talet. En del av den står nu uppställd i butiken, säger Ewa.

Totalt har företaget 14 anställda och nu har maken Lennart Olsson fått en mer framträdande roll.

Som verksamhetsledare har han till och med fått ett eget rum. Inte lika stort som kommunalrådsrummet i Rådhuset, men ändock.

– Haha, när han gick i pension ville han ägna mer tid åt skogen. Nu har jag lovat att han ska få lite tid till det också. Men det känns bra att ha honom här, som kommunalråd lärde han sig mycket och har många kontakter.

Själv ägnar Ewa det mesta av sin tid åt att rita och skapa kläder. Just nu säljer de en kollektion, har ritat klart sommarens och är nästan klar med höstkollektionen för 2015. Men det är så det är i modevärlden, de ligger alltid steget före.

– När skisserna är färdiga ska det väljas tyger och sys upp på några av de fabriker vi anlitar utomlands. I Indien har vi en controlleragent anställd som kollar upp att det blir som det ska och att sömmar och färger är de rätta, berättar Ewa.

På huvudkontoret i Söderhamn kommer det däremot inte bli någon större försäljning. I så fall kommer det att handla om outlet och lagerrensningar.

– Det är så jag funderar just nu. Och även om vi redan säljer i länder som Australien och USA så hoppas jag att vi kommer att växa oss ännu större med webbsatsningen. Det känns otroligt bra just nu, säger Ewa med ett skratt.

Ett energiknippe i nya energirika lokaler, det är nog så man skulle kunna beskriva henne.