Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evys plätt och Olles pannkaka

Annons

Olle Nilsson Sträng har i flera insändare gett uttryck för sin indignation över folkets protester mot det beslutet att sälja stadens torg för 162.000 kr. I detta läge drar han sig inte ens för att svära sig fri från ansvar genom att hävda att han reserverat sig mot beslutet som enligt honom drevs igenom av den borgerliga majoritet som då styrde kommunen.

Det är viktigt att ta reda på bakgrundsfakta framhåller Olle Nilsson Sträng. Det minsta man då kan begära är att han själv ger korrekta fakta om det beslut som fattades, men här glömde han vissa mycket väsentliga fakta.

Det förslag som Olle Nilsson Sträng tillsammans med Stefan Permickels förde fram var: att godkänna det föreliggande avtalet om exploatering och marköverlåtelse, dock önskade man begränsa ytan till viss del. Men det viktiga är faktiskt att Olle Nilsson Sträng och Socialdemokraterna stod bakom förslaget att sälja Brotorget, om än en något mindre del.

Det hade varit klädsamt om Olle i sin iver att ge bakgrundsfakta även talat om att Folkpartiet med instämmande av Vänsterpartiet och Miljöpartiet sa nej till och reserverade sig mot en försäljning av Brotorget. Bakom beslutet att sälja stod Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Sjukvårdspartiet och Socialdemokraterna.

Från Folkpartiets sida har vi hela tiden avvisat denna affär. Bortsett från att vi finner det helt galet att sälja Brotorget, så var förslaget alltför dåligt underbyggt för att man skulle kunna fatta beslut på ett ansvarsfullt sätt. Det har exempelvis visat sig att avtalet saknar väsentliga säkerhetsklausuler om vad som händer om exploatören drar sig ur affären.

Den revisionsgranskning som genomförts har också visat att den fortsatta hanteringen av avtal som ändrats och överenskommelser som träffats utan att fullmäktige beslutat därom, är en svidande kritik mot våra kommunalråds agerande.

Att hela tiden skyla över det pinsamma faktum att man än en gång rusat iväg och gjort en skandalöst dålig affär, genom att skylla på andra visar den brist på ansvarstagande som finns hos våra ledande politiker. Det förhåller sig inte heller som Olle Nilsson Sträng med flera hävdar, att galleriaplanerna och byggnationerna har försenats av någon som försökt att sätta käppar i hjulet genom att överklaga. Det är faktiskt inte sant ! Den tidplan som från början lagts fast med kommunens bygglov etc har kunnat hållas med god marginal.

Vad detta ytterst handlar om är att oansvariga politiker har fattat beslutet att sälja vår stads torg för att bygga ett affärskomplex.

Detta efter att några av kommunens tjänstemän missionerat med storvulna planer och förslag på ett stort glaskomplex i flera våningar som skulle fylla i princip hela torget och vara förbindelselänken mellan de befintliga affärshusen på båda sidor om torget. Att detta endast var idéer som arbetats fram av en konsult framgick aldrig.

Idag verkar det som om hela affären är ett stort fiasko och inget annat.

Oavsett vad man benämner affären så kan vi konstatera att smeten är densamma i Evys plätt och Olles pannkaka

Folkpartiet sa nej till försäljning av Brotorget !

Folkpartiets fullmäktigegrupp

Ingrid Hammarberg

Leif Jonsson

Jan Karlsson

 

 

Mer läsning

Annons