Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Evelina Jonsson - ett folkpopfynd för alla som vill upptäcka Hälsingland

Evelina Jonsson
"Hälsingland"
(Lingman & Co)
Betyg: 4 av 5

FOLKMUSIK/POP Evelina Jonssons debutalbum är ett fynd för alla som gillar lättsmält folkpop och vill lyfta Hälsingland till sitt hjärta. Albumet är dessutom ett samarbete med flera kända Hälsingeartister.

Öppningsspåret "En by mellan två berg" är en lyckad duett med Pelle Engman från Engmans kapell. Klassiska "Hårgalåten" har blivit tyngre och rockigare medan kärleksballaden "Min dröm" förgylls av Åsa Jinder på nyckelharpa. Ett av de bästa spåren är vackra "Hälsingevals" från teaterföreställningen "Ingen som jag", som Träteatern i Järvsö satte upp på 90-talet.

Mest traditionell är "Brudmarsch från Delsbo" med Bollnäs spelmanslag medan avslutande "Mitt enda land" hyllar hembygden i discotakt. Evelina Jonsson, som jämförts med Lisa Nilsson, står helt klart för sig själv med sin klara och behagliga röst.