Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva utforskar kvinnors val

Söderhamnsbördiga Eva Cooper vill slå hål på myter. Den om att kvinnor går i riktning vänsterut, till exempel. Nu debuterar hon med boken Myten om det andra könet.

Eva Westerberg lämnade Söderhamn – och Ina, där hon växte upp – vid 17 års ålder.

Hon är numera 29 år, heter Cooper i efternamn och är bosatt i Stockholm där hon profilerat sig som en debattglad deltagare i bland annat Tv4:s Nyhetspanelen. Under 2008 var hon en del av redaktionen för Almedalsbloggen. Sedan år 2009 sitter hon i redaktionen för Makthavare.se. Hon blev aktiv inom Saco-federationen 2003, som ordförande i DIK Student – för att nu bara nämna några av alla uppdrag.

Hon är numera projektledare hos den borgerliga tankesmedjan Timbro och ansvarig för dess välfärdsprogram.

- År 2009, när jag lämnade ordförandeposten hos Saco, blev jag tillfrågad av Timbros förra vd om jag ville ha uppdraget, säger Eva som framför allt engagerar sig i frågor som rör skolan och äldreomsorgen.

På torsdag lanseras hennes första bok Myten om det andra könet. Hon har via statistiska studier kommit fram till att det inte alls stämmer att majoriteten kvinnor röstar på vänstern.

- Om det hade varit val i dag skulle Moderaterna ha varit största partiet inom vården. Den vetskapen borde ge de borgerliga partierna större självförtroende vad gäller jämställdhet, säger Eva.

Banden till hembygden har hon inte klippt, trots karriären i storstan:

- Vi bor norr om Stockholm för att ha närmare till Hälsingland. Jo, jag är Söderhamnsambassadör och bär min hälsingering med stolthet, säger Eva.