Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Europachefen på besök hos DHL

/
  • Europachefen John Pearson, till vänster, var på torsdag och fredag för första gången på besök hos DHL i Ljusdal. Här syns han tillsammans med marknadschef Ann Christin Johansson och svenske vd:n Ted Söderholm.
  • – DHL ska växa, även i Ljusdal, förklarade Europachefen John Pearson.

Framtiden för expressföretaget DHL:s kundservcekontor i Ljusdal är mycket ljus, sa Europachefen John Pearson på besök i Ljusdal.

Annons

Det var första gången som John Pearson, som är stationerad i Bonn, var på besök på Ljusdalskontoret. Med sig hade han hela den svenska ledningsgruppen med vd Ted Söderholm i spetsen.

DHL föddes 1969 i San Fransisco, 1980 kom företaget till Sverige och 1992 startades kontoret i Ljusdal med från början 25 anställda. Nu är de omkring 125 anställda där.

– Några finns kvar ända sedan starten för 20 år sen, det är fantastiskt, tyckte John Pearson.

Han hade, vid sin rundvandring bland och samtal med de anställda (han hann prata med nästan alla) träffat tolv personer som varit anställda där länge.

– Det är fantastiskt bra att de stannar länge. Då har de mycket erfarenhet och alltid rätt svar till kunderna.

Sverige är ett för DHL mycket viktigt land med stora kundservicecentra. Och i Ljusdal har koncernen en väldigt bra plattform. DHL ska fortsätta växa och ska växa även i Ljusdal, förklarade John Pearson.

DHL startades i USA men numera är den största delägaren Deutsche Post.

Torsdagen tillbringade John Pearson och ledningsgruppen på DHL-kontoret i Norrkämsta, men därefter skulle kundservicechefen Helén Ståhl ta dem med på en rundvandring på Järvzoo. Och natten skulle de få tillbringa på Varghotellet.

Annons