Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europa ska vara öppet för alla löntagare

Roland Nilsson (28/5) visar återigen upp hur socialdemokratin ser på arbetare från andra länder.

Det är tydligt att incidenter som när fackliga företrädare skriker ”go home” till lettiska byggarbetare eller när Marita Ulvskog talar om ”arméer av låglönearbetare” inte är undantag. Socialdemokraterna visar upp ett protektionistiskt och nationalistiskt tänkande som både är ovärdigt och direkt skadligt för vår framtida välfärd.

Jag och Centerpartiet för i stället en verkligt solidarisk politik för alla löntagare, oavsett i vilket land de är födda. Även på tjänsteområdet anser jag att den fria rörligheten måste vara en grundläggande princip. I mitt Europa är det inte enbart svenskar som ska få chansen att ta ett välbetalt jobb i Danmark. Den fria rörligheten är lika mycket till för att människor från, vad Nilsson kallar, ”låglöneländer” ska få möjligheten att i Sverige skapa sig en bättre livssituation för sig själva och sin familj. Ett sådant utbyte är inte bara moraliskt rätt, utan bidrar också till vår ekonomi och är därmed en förutsättning för en bibehållen satsning på vår framtida välfärd. En gemensam europeisk arbetsmarknad är någonting som vi alla vinner på i längden.

Abir Al-Sahlani (C)

Europaparlamentskandidat

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel