Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett steg närmare mack i Jättendal

Stocka har redan fått en mobil mack. Även i Jättendal arbetar man för att återetablera en bensinstation. Nu har man fått ekonomiskt bidrag till en förstudie.

Leader Hälsingebygden stöder förstudien om en macketablering med 100 000 kronor. I veckan ska interimsstyrelsen för den ekonomiska föreningen som driver projektet träffas och diskutera hur man ska gå tillväga med förstudien.

Man har redan fått hjälp av Christer Sundgren och Kent Falkenström, initiativtagare till bensinstationen i Stocka, och hoppas att de kan engageras i förstudien.

– Vi har ett väldigt gott samarbete med dem. De vet hur processen går till och det är en stor fördel, säger Staffan Larsson, ordförande i interimsstyrelsen.

Precis som i Stocka ska det vara möjligt att köpa andelar i bensinstationen och enligt Staffan Larsson har de första intresseanmälningarna redan börjat droppa in.