Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett steg närmare fotbollshall

Bitarna börjar falla på plats för att en fotbollshall i Ljusdal ska bli verklighet.
Arbetet som återstår är att skjuta till pengar som fattas i finansieringen.
– Nu är allt klart för en ansökan till Allmänna arvsfonden, säger Stefan Lindkvist, Ljusdals IF.

Annons

På torsdagen togs ännu ett viktigt steg mot en övertäckt konstgräsplan på Älvvalen, då kommunstyrelsen ställde sig bakom en bidragsansökan från Ljusdals IF till Allmänna arvsfonden.

– Det är otroligt positivt. Fotboll är den största sporten i kommunen, och faktiskt lika stor på tjej- som killsidan. Att de sju klubbarna i hallgruppen kan få bedriva sin verksamhet året runt skulle vara ett oerhört kvalitetslyft. Samtidigt ser vi det i ett större perspektiv, där det öppnar för aktiviteter för skolor och ungdomar på fritiden, säger Stefan Lindkvist.

I den så kallade fotbollshallsgruppen ingår sju föreningar i kommunen, men Ljusdals IF står som juridisk part i ansökan till Allmänna arvsfonden.

– Det är det som krävs, att bara en förening kan ansöka. Men samtliga klubbar i gruppen står bakom förslaget om finansieringen.

Ljusdals kommun beslutade tidigare om att avsätta ett utrymme för 9 miljoner kronor i investeringsgaranti för en konstgräsplan med tak på Älvvallen.

Men för att klara av finansieringen av hallen, som beräknas kosta sammanlagt 18 miljoner, krävs ytterligare bidrag på 9 miljoner. Ansökningar till Svenska fotbollförbundet och Riksidrottsförbundet är redan inlämnade.

Det som nu återstår är en ansökan till Allmänna arvsfonden som utgör den största delen på 7 miljoner kronor. Det som saknades för komplettering till en ansökan var ett intyg på nyttjanderätt av Älvvallen samt medfinansiering från kommunen.

– Nu fick vi också bifall för det, så nu kan vi ta nästa steg, säger Stefan Lindkvist.

Så när ska ni skicka iväg ansökan?

– Redan under fredagen, sedan är det handläggningstid på fyra till sex månader, men vi har redan fått positiva indikationer från dem, säger Stefan Lindkvist.