Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett slag i ansiktet

I Rengsjö pågår sedan drygt ett år ett intressant äldrevårdsprojekt kallat Rengsjöprojektet.

Ideella föreningar, vårdföretaget Mitt Hjärta och Bollnäs kommuns socialtjänst arbetar tillsammans och syftet är att ge de mest sjuka äldre en bättre vård. Projektet ska bland annat vara ”förebyggande och stödjande och leda till ökat välbefinnande hos de äldre, göra det möjligt att bo kvar i Rengsjö, ge en bättre kosthållning och leda till färre besök på akutmottagning”.

Rengsjö har valts ut som ett av 19 modellområden i hela landet och projektet finansieras av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

För oss som lägger ned mycket oavlönat arbete i detta projekt blir det ett slag i ansiktet när den egna kommunens socialnämnd fattar ett beslut som ska tvinga äldre sjuka människor att lämna sin hembygd i livets slutskede.

Min fråga till socialnämnden i Bollnäs kommun: Hur kan man fatta ett sådant beslut som att lägga ned hela demensboendet i Rengsjö samtidigt som man medverkar i ett projekt vars främsta syfte är att trygga de äldre sjukas möjlighet att bo kvar i Rengsjö? Går det att sitta på två sådana stolar samtidigt utan att skämmas?

Göran Bernstål

Rengsjö Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel