Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett sista farväl av Barbro "Lill-Babs" Svensson – begravningen hålls i Järvsö

 
Lill-Babs bortgång
Visa alla artiklar

I dag tillkännages datum och plats för ett sista farväl av Barbro Svensson från Järvsö – känd, älskad och hyllad som en stor artist och varm och generös människa.

Annons

Döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen med familjer tillkännager tid och plats för Barbro Svenssons begravning.

(+) Läs även: Järvsö kyrka öppnade dörrarna: "Känns naturligt med kyrkans närvaro när bygdens stora kvinna är död"

För allmänheten finns möjlighet att ta ett sista farväl vid en minnesgudstjänst i Storkyrkan i Stockholm den 27 maj.

Begravningsgudstjänsten hålls sedan i Järvsö kyrka dagen efter, den 28 maj. Familjen ber alla att respektera reserverade platser och att "visa hänsyn i Barbros anda". Blommor till begravningen levereras av Järvsös lokala blomsterhandlare, enligt Barbro Svenssons önskan att handla lokalt.

(+) Läs även: Lill-Babs hedras under sommarens Diggiloo: "Det blir jättevackert"

begravningsentreprenörens hemsida finns möjlighet att lämna hälsningar i Barbro Svenssons digitala minnesrum. Gåvor till Barncancerfonden välkomnas särskilt, enligt annonsen.

(+) Läs även: Järvsöprofiler sörjer folkkära Lill-Babs: "Hon var Barbro som gick på Ica som alla andra"

Efter beskedet om Barbro Svenssons bortgång var Järvsö en bygd i sorg. "Hon var inte bara älskad som artisten Lill-Babs utan även för den fantastiska Barbro som hon var", sa Anne Tessman, president i Rotary-föreningen och vän med Barbro Svensson. Flera lokala profiler vittnar om att hon inte alltid sågs som den stora artisten hemma i Järvsö, utan "hon var Barbro som gick på Ica som alla andra".

(+) Läs även: Lill-Babs om hembygden: "Tryggheten är att få komma hem"