Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett samspelt par

/
  • Sjuåriga Marolina trivs bra hos Caroline Holm. Det bevisar hon inte minst genom att ha fördubblat sina insprungna pengar på de sju månader som Caroline Holm har leasat stoet.

Caroline Holm och Marolina är ett par som trivs tillsammans. Sen sjuåriga Marolina kom till Caroline har stoet mer än fördubblat summan insprungna pengar.

Annons

Det handlar mycket om hästar för Caroline Holm. Både på jobbet och på fritiden. Sedan två år jobbar hon hos Jan-Olov Persson, och sedan i mars i år leasar hon kallblodsstoet Marolina från Jan Andersson i Sundsvall.

– Jag såg en annons i Travronden om ett kallblodssto som skulle leasas ut. Det var Marolina. Hon hade varit utleasad tidigare, men det funkade inte.

Marolina var ganska stressad när hon kom till Caroline, så första tidens träning handlade mest om att få henne lugnare.

– Det var mycket skritt och styrketräning från början.

Men Marolina och Caroline blev snabbt ett samspelt par. Sedan Marolina kom till Hudiksvall för sju månader sedan, har hon hunnit göra 15 starter, tagit sju segrar och sprungit in 265 000 kronor. Det är dubbelt så mycket som hon sprungit in under hela sin karriär innan Caroline tog över träningen.

Ja, förresten inte bara träningen. Vid några tillfällen har hon kört lopp själv också. Caroline har lärlingslicens och montélicens, och kan räkna in fyra segrar och en andraplats på fem starter. Här talar vi hög segerprocent.

Senaste segern kom i onsdags, i ett montélopp i Umeå. Motståndet var inte det allra värsta, och Marolina vann väldigt lätt.

Caroline beskriver Marolina som väldigt pigg och arbetsvillig. Och riktigt vad det är som gjort att Marolina och Caroline trivs så bra tillsammans, det vet Caroline inte.

– Vi kom bara så bra ihop på en gång. När jag kommer till stallet kommer hon mot mig och gnäggar, och det värmer ens hjärta.

Leasingkontraktet på Marolina löper så länge som det funkar. Och vad som händer i framtiden, det vill inte Caroline spekulera om.

– Jag tar dagen som den kommer och har inte planerat något. Men hästar tycker jag om, så det vill jag fortsätta med.

Mer läsning

Annons