Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett riktigt Kalla-blodsfajt

/
  • Järvsöfaks och Jan-Olov Persson var ut på Kattvikskajen för att inspektera tävlingsarenan. Fast i ärlighetens namn var nog

Det blir en riktig OS-fajt under Snösvängen den 3 juli.
Järvsöfaks har vunnit Olympiatravet i Lahtis två gånger. Charlotte Kalla har tagit både OS-silver och OS-guld. Under Snösvängen på Kattvikskajen möts de bägge giganterna.

Annons

– Frågan är om vi ska ha skor eller skidor på "Faksen". Vi övar just nu med rullskidor, och han tycker det går bra, säger Jan-Olov Persson och skrattar gott.

Nej, Järvsöfaks ska inte åka rullskidor. Inte vanliga skidor heller. Utan det blir ett lopp människa mot häst. Charlotte Kalla på skidor på den ihopskottade och sparade snön, och Järvsöfaks på ett parallellt spår, två meter brett och fem centimeter djupt grusunderlag.

– Det blir ungefär 150 meter, förmodligen med flygande start, säger projektledaren Bengt-Arne Pettersson.

– Egentligen är det ju inte så allvarligt. Men jag tror nog att så fort de får på sig en nummerlapp blir de som tokiga. Så mycket tävlingsindivider är de nog, säger Bengt-Arne Pettersson.

Skidåkarna befinner sig vid den här tiden på ett läger i Torsby, men avbryter lägret för att komma till Hudiksvall för både träning och tävling.

Daniel Richardsson kommer att fungera som skidåkarnas värd, och de allra flesta av landslagsåkarna kommer att finnas på plats.

– Totalt är det 25 personer, med aktiva, ledare och tränare, som kommer, säger Bengt-Arne Pettersson.

Men det blir mer OS-glans över Snösvängen. André Myhrer kommer att uppträda tillsammans med Två backar läsk, och det kommer också att finnas möjlighet att testa en alpinsimulator mot Myhrer.

– Vi hade hoppats att det skulle gå att bygga upp en backe som man kunde åka i, men det var inte möjligt, säger Bengt-Arne Pettersson.

Mer läsning

Annons