Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett projekt med attityd

På fredagen var det avstamp för andra gruppen i Soma Salehs projekt. Tjejerna följer mjukt med rörelserna och får rejält med beröm för det.

Annons

– Ni är såå snygga, jag blir galen! ropar Soma Saleh.

Hon räds inte att pröva sina gränser. Soma Saleh har varit dansledare inom Hudikgympan i sex år, men hoppade av inför denna säsong. Siktet var inställt på en tillvaro utanför Hudiksvall. Så blev det inte och i stället för att gå ett steg tillbaka tog hon två framåt och startade ett dansprojekt.

Det handlar om gymnasieprojektet som elever på tredje året genomför och för Soma Saleh sker det genom CUL.

Dansen de övar på kallas Feminine Rhytm och är en dansstil som grundar sig i streetdans men med inslag av jazz, dancehall och showdans. Den fokuserar mycket på bröst-, höft och rumprörelser och Soma Saleh bakar in en hel del attityd i det.

– Det var okej för Michael Jackson att ta sig på underlivet det är det för tjejer också. Tjejer behöver inte vara bara söta och glada, utan de kan också vara coola och råa, resonerar Soma Saleh.

Dansen och musiken, R'n'B och hiphop, hör ihop. En del inspiration hämtas från The Pussycat Dolls, som spelar en blandning mellan pop och dance.