Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett monster till maskin

Ett stort "monster" mötte skribenten vid sjukhusbesöket.

Jag besökte regionens ögonmottagning på Bollnäs sjukhus Aleris för en fotografering av mina ögonbottnar. Fick ej anmäla mig i receptionen utan till en stor maskin på ögonmottagningen. Den var datoriserad så mina födelsedata skulle tryckas in, vilket jag gjorde. Men vad hände, det blev fel gång på gång. Där stod jag och kände mig helt hjälplös. Jag kunde inte få den att fungera.

Jag gick till sjuksköterskan och talade om min situation, att jag ej kunnat anmäla mig på rätt sätt. Då fick jag till svar att maskinen ofta ej gick att använda. Men slå dig ned, det är snart din tur. Vadå? Tack för hjälpen.

Har hört mig för och fått veta att dessa "monster" som är i stället för en reception med personal inte fungerar. "Monstret" behöver hjälp av personal. Region Gävleborg har installerat dessa för att ersätta personal som kostar så mycket. Vad kostar då dessa maskiner? Det är nog ganska många på sjukhusen i Gävleborgs län.

Om inte dessa maskiner fungerar som de ska, hur blir då resultatet i ekonomin och bokföringen? Men som Eva Lindberg sa, varför är det så mycket prat om pengar?

Bibi Högberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel