Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett mål räcker

Det räcker med ett mål för att vinna. Och ett mål var precis vad HHC gjorde i säsongens första hemmamatch, där man tog emot Surahammar på Glysisvallen. Efter 54 nervösa och mållösa minuter, lyckades Jonas Lindström överlista Surahammars målvakt, och HHC kunde inkassera andra raka vinsten.

Annons

Men i ärlighetens namn skulle matchen ha avgjorts redan i första perioden. HHC spelade med en man mer på isen i nästan halva perioden, och skotten talar sitt tydliga språk. 19 till HHC, 4 till Surahammar.

– Vi får inte hål på dem där. Men vi är inte in på målet ordentligt så han ser de flesta puckarna, säger tränare Affe Nordh.

I andra jämnade spelet ut sig lite, så tillvida att skottstatistiken blev jämnare, men det var fortfarande HHC som var det starkare laget.

Och när det fortfarande var mållöst sju minuter in i sista, då började Affe Nordh stuva om lite i femmorna.

– Jag var ju tvungen att göra någonting.

Och efter 14,04 i sista perioden lyckades Jonas Lindström överlista Daniel Odehag i Surahammarmålet med en puck som gick över Odehags vänstra axel. Surahammar tog ut målvakten sista minuterna, och HHC hade så när ökat på till 2–0 i tom kasse, men pucken gick precis i vänstra stolpen och ut.

Men, som sagt – det räcker med ett mål för att vinna.