Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett liv med driv

– Det är drivet i sig som är grejen, säger Maria Gårå och lyser upp. Och hon syftar inte bara på de populära lektionerna i Zumba som hon just tagit till Ljusdal.

Maria Gårå är inte den som gärna sitter still. Och vore hon det hade hon valt helt fel yrke. Som verksamhetsansvarig på simhallen i Färila och Ljusdals första utbildade instruktör i Zumba finns gott om chanser att göra av med energi.

– Först kan jag hålla i en simlektion, sen är det något på kontoret, sen kan jag städa i några timmar, det är alltid något, säger Maria.

Hon är fortfarande exalterad över uppslutningen vid måndagens premiärlektion i Zumba, en ny träningsform som kombinerar rytmer och steg från olika sydamerikanska danser. Ett hundratal nyfikna personer kom för att prova och det är uppe på podiet med mikrofonen på som Maria trivs som bäst.

– Efter att jag gått utbildningen var det många månaders träning. Det var hårt men när man står där och leder 100 personer är det värt allt, säger hon.

Redan som liten visste Maria att hon ville hålla på med idrott och människor. Drömjobbet var idrottslärare och som sextonåring gick hon sin första simlärarkurs. Det skulle dock bli en hel del andra projekt i Marias liv innan hon tillslut hittade tillbaka till flickdrömmen.

Maria har testat att arbeta i klädaffär och driva eget företag i klädbranschen innan hon tillslut sökte, och fick, tjänsten vid Färila simhall.

– Vissa lever rakt, jag lever såhär, säger Maria och gestikulerar med armen i en vågrörelse i luften.

– Man får inte vara rädd för att prova nya saker. Det är ju vad man växer från, konstaterar Maria.