Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett litet sommartecken – bal på Nytorp

 
Student 2016
Visa alla artiklar

Nu inleder studenterna sina lyckliga dagar. Om en vecka är det dags för Nytorps treor att springa ut. Men först – bal.

Under torsdagen var det dags för vårens första studentbal i Bollnäs kommun. I vanlig ordning är det Nytorps treor som är först ut. Anhöriga och lärare samlades på skolans egen herrgård – där tretton sistaårselever elever höll mottagning.

– Det känns skönt att det snart är över, men samtidigt är det lite tråkigt att man inte får vara med sina klasskompisar lika länge som andra gymnasieelever, säger eleven Sara Södergren.

Efter mottagningen fick elevernas anhöriga följa med in i skolans aula, där det bjöds på snittar och dryck, vilket är nytt för i år. Därefter väntade trerättersmiddag på Hofet i Vallsta.

Moa Setterlind och Hanna Olsson tycker att de senaste tre åren har varit mycket givande. Läran om djurhållning är någonting som de kommer bära med sig framöver – oavsett vad de väljer för yrkesinriktning.

– Jag har alltid haft ett stort intresse av djur. Efter de här tre åren vill jag bara lära mig mer inom området, säger Moa Setterlind.

– Man har verkligen fått en stor ryggsäck med erfarenheter. Vi är dessutom en väldigt liten klass, vilket bidrar till att man blir som en liten familj. På så vis är det såklart sorgligt att det är över, säger Hanna Olsson.

Årets studentbal blir den första för Nytorp som friskola. Och fredagen den 4:e maj är det dags för studenterna att springa ut – men däremellan väntar fyra skoldagar.

– Jag har lite blandade känslor, men framförallt känns det fint att få lämna över de här eleverna till arbetslivet, säger klassföreståndare Anders Schön.