Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett kraftfullt slag i luften

Tack, Stig Eng, för ett svar på mitt debattinlägg.
Det blir tungt att för mig som tjänsteman bära hundhuvudet för det stora underskott i ekonomin som plågar Nordanstig. Nu som då var, och är, kommunen styrd av politiker och inte av tjänstemän.

Annons

Vad jag minns satt Eng i kommunstyrelsen under denna period och hade inga gensagor mot den då förda politiken.

Då som nu är det politikerna som nog får, och ska, ta det ansvaret.

Jag tror att Stig Eng grovt missade syftet med mitt debattinlägg. Nordanstig är en skrivbordsskapelse som man inte ens kan hitta på en Sverigekarta. En mindre lyckat hopslagning av ett antal före detta kommuner.

Vårt problem i Nordanstig är en minskande befolkning, minskande skatteintäkter och minskande statsbidrag. Detta har pågått under lång tid och lett till att vi nu befinner oss i ett läge där vi endast genomför de åtgärder som lagen tvingar oss till. Den politiska ledningen har då blivit ett transportkompani för åtgärder som vi är tvingade till. Borta är det kommunala självstyret.

Min farhåga är att kommunen hamnat under utvecklingströskeln och att den onda spiral som vi befinner oss i endast går åt ett håll. Gissa vilket.

Stig Engs svar är, när det gäller sakfrågan, tämligen svårbegripligt. Du påstår att en diskussion i dessa frågor inte förs i kommunen. Då måste jag hallucinera.

Jag har fört denna diskussion med ett flertal kommuninnevånare. Problemet är att vi nordanstigsbor de facto får betala lika mycket som i andra kommuner men får mycket mindre för våra skattepengar.

Som svar på mina förslag att folkomrösta i frågan får jag till svar; denna diskussion finns inte och vi, de två största partierna, tycker inte som ni i Folkpartiet. Punkt slut.

Någon diskussion är ej nödvändig. Allt skall förbli som förut.

Annars riskerar ju vi politiker att mista vår maktställning – Ve och fasa!

Stig, för optimisten är realisten alltid en pessimist.

Folkpartiet Liberalerna i Nordanstig

Mer läsning

Annons