Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett jobb med stor betydelse

När Katarina Larsson fick en anställning på Gränsfors Bruks fick hennes liv en ny vändning.

– Jag blev mycket gladare och trevligare, säger hon.

För tolv år sedan drabbades Katarina Larsson från Bergsjö av en stroke. Över en dag förändrades hennes liv. Hon hade tidigare arbetat som servitris men efter stroken väntade flera år av rehabilitering.

– Jag gick tre år på Forsa folkhögskola för att lära mig att prata igen, berättar Katarina Larsson.

Hon ville ha ett jobb igen och hon berättar att hon fick mycket hjälp av Arbetsförmedlingen i Bergsjö.

– Hade jag inte fått ett jobb så hade jag nog gått ned mig. Jag vill att det ska hända saker i mitt liv, säger hon.

För fem år sedan provade hon att arbeta på Gränsfors Bruks. Och sedan dess har hon varit kvar inom företaget. Hon berättar att hennes arbetsuppgifter varierar. I bland sorterar hon yxskaften som ska torkas, i bland stämplar och packar hon böcker och tidigare har hon hjälpt till på Augustas och städat lokalerna.

– Jag känner mig som de andra som jobbar här. Om jag behöver hjälp så ber jag bara någon av de andra att hjälpa mig, men jag provar alltid själv först, säger hon och berättar att hon har lärt sig att hitta olika lösningar som fungerar för hennes kropp.

Hon berättar att hon har starkt nedsatt förmåga i höger arm och i höger ben. Men arbetet har gjort att hon använder kryckorna allt mer sällan och hon tycker att hon har blivit starkare i sin kropp.

– Jag tror att jag blev mycket mer glad och trevlig när jag fick ett jobb. Jag hade nog varit ganska nedstämd annars, säger hon.