Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hot mot demokratin och yttrandefriheten

Överallt, inom alla samhällsklasser och åldrar, pratar man om integritet, fildelning och Piratpartiet.

Annons

Argumenten mot ett fritt internet bygger ofta på att ungdomar är snåla, lata och bortskämda, att de enda som är för ett fritt internet är det av egoism, för att de vill slippa betala för film och musik. Så är inte fallet.

Om man skulle fortsätta låta företag ta reda på vilka som gör vad på internet (ipred) och om EU skulle få igenom sina förslag som går ut på straffa fildelare och att man ska betala för att ha tillgång till alla olika sidor på internet, skulle en stor möjlighet till en fri och demokratisk värld försvinna.

Internet nås av alla, internet finns i alla världsdelar, ja till och med i alla länder. Tack vare internet går det inte längre att kränka yttrandefriheten, att ha ett samhälle utan insyn? Och tack vare internet kan man inte längre stoppa människor från att informera. Detta försöker bakåtsträvande politiker förstöra genom att, som allt annat, begränsa det till endast dem som har pengar.

Det som händer i Iran just nu är ett väldigt bra exempel på att integritetsdebatten inte alls bara har att göra med bortskämda ungdomar som vill ladda ner gratis film och musik. Om internet inte varit fritt, som det är nu, utan begränsat och bevakat hade vi inte haft en aning om vad som sker i Iran nu. Tidningar, tv och radio är styrda av regimen men det är inte internet? Ännu.

Kristina Wicksell

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel