Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hellyckat koncept

/

Årets upplaga av Bollnäs metal rules behövde arrangörerna verkligen inte skämmas för. Det är den tredje i raden och man börjar få riktigt bra koll på vad en hårdrockare från Hälsingland vill ha. Förutom mat, musik och öl fanns även skivförsäljning och storbildsvisning från förra året. Ett hellyckat koncept.

Annons

Yngst först är parollen för kvällen och Everlasting for downfall får uppdraget att få igång publiken med sin lite väna form av metalcore. De gör det med hedern i behåll men har en bra bit kvar innan de låter som sina förebilder. Även scenspråket kanske behöver putsas - men man får utan tvekan se killarna som ett framtidslöfte.

Killgore är den raka motsatsen till föregående band. Både utseendemässigt och till musik. Deras boogiedoftande dödsrock är svängigast för kvällen och dessutom uppfriskande humoristisk, lite lagom kul utan att det riskerar att bli buskis av allting. Senast de spelade var på andra upplagan av Rockweekend - så den enda uppmaningen till bandet är att spela oftare.

Kanske en doldis för den gemene musiklyssnaren från Hälsingland är progressiva The Citadel. Vilket kan tyckas konstigt då de gör ett starkt intryck med sin symfoniska metal. Stundtals är det väldigt bra. Speciellt sångaren Johan Radehorn är imponerande och känns i stort sett som en fulländad frontman i sin hantering av mikrofonen. Falsetterna sitter som dartpilar i hörselgången efter konserten.

Men störst, bäst och vackrast är Gormathon. Målmedvetet rör sig bandet över scenen med en självsäkerhet som gör deras hårda men tillgängliga metal rättvis. De spelar helt klart i en annan liga i kväll, då de utstrålar proffsighet ända ut i fingerspetsarna. As we die är en sjujäkla dänga.

Sist ut spelar även Wolf med en utflyttad Bollnäs-bo i sättningen, vilket kvalificerar in dem till Bollnäs metal rules. Deras kött och potatis-hårdrock drog säkert en rejäl bit av de över 300 inbetalande den här lördagen.

Superproffsigt och imponerande arrangemang. Nu ser vi fram emot Bollnäs metal rules 2013.

För det blir väl av?

Mer läsning

Annons