Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett häftigt rallyår

Patrik Flodin från Ilsbo kör med dubbla uppsättningar av pass.
När det ena skickas till ryska ambassaden för visumansökan ligger det andra i handbagaget under resorna till rallyäventyren världen över.
– Det här har varit ett riktigt häftigt år. Men vad som händer framöver har jag faktiskt inte en susning om, säger han.

VM-säsongen har lagts till handlingarna och förpassats till rallyhistorien.

Men den andraplats från grupp N-VM som han först tog med en aningen irriterad axelryckning kan bli en biljett till en lika fräck som vass framtid.

– Jag fick ett mejl om att jag vann 56 delsträckor under årets VM-tävlingar. Det är 23 fler än vad den näst bäste föraren lyckats med, säger Patrik.

Rallykalendern har varit fulltecknad under året.

Förutom VM-starter i Sverige, Jordanien, Finland, Tyskland, Japan och Storbritannien har han kört för sitt ryska team URT i de ryska mästerskapen som styrt en Mitsubishi i de kinesiska mästerskapen.

Att styra bilen på de ryska vägarna var en överenskommelse med teamet för att det skulle slanta upp för satsningen i VM.

Resorna till Kina gör Patrik för att ha tak över huvudet och mat på tallriken.

– Att köra i Kina är minst sagt speciellt. Det är på de tävlingarna jag försörjer mig men varje race är en både fysisk som psykisk utmaning, säger Patrik och ler.

Kineserna vill att han rattar för dem även under kommande säsong. Hur det blir med framtida VM-äventyr står däremot skrivet i stjärnorna.

– Ryssarna har sagt att de ska försöka få ihop en ny satsning. Men det handlar om stora pengar. Allra helst vill jag köra Super 2000 nästa säsong och ta ett nytt kliv i karriären.

– Att jag kan köra fort i grupp N har jag vetat länge. Nu har jag visat det för alla andra också...