Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett försenat pris

Urban Hagblom, uppvuxen i Hassela, har sedan 1995 varit verksam i Gif Sundsvall. När laget hösten 2007 tog steget upp i allsvenskan igen ville Hudiksvalls store sportprofil Janne Olsson uppmärksamma detta genom att dela ut ett uppmuntringspris.
Men ödet ville annorlunda, en trafikolycka satte stopp för utdelningen, och det dröjde 19 månader innan Urban Hagblom fick sitt pris.

– Det är med en enorm glädje jag tar emot det här, säger Urban.

– Och jag är otroligt tacksam mot Janne att jag får det.

Janne Olsson har under många år velat framhäva ex-hälsingar som utmärkt sig. När Gif Sundsvall 2007 blev en allsvensk klubb igen var det givet – målvakten och hudiksvallsbon Fredrik Sundfors, och den förre hasselabon och klubbdirektören Urban Hagblom skulle få pris.

Men innan de båda hann få sitt pris slog olyckan till...

Annandag jul 2007 var Urban på väg söderut på E4:an tillsammans med sin familj. I höjd med södra infarten till Hudiksvall mötte man en bil på fel sida och frontalkrocken var ett faktum.

Hustrun Sussi och sonen Oliver klarade sig relativt lindrigt undan olyckan, medan Urban fick svåra skador.

Janne Olsson har väntat och väntat på att få dela ut sitt pris till Urban (Sundfors fick sitt för länge sedan).

– Det är väldigt roligt att få dela ut pris till gamla hälsingar. Jag har följt Giffarna ända sedan jag låg i lumpen och under 2000-talet så var ju Urban lika med Gif. Han syntes alltid i media före matcherna, efter matcherna och om det handlade om värvningar.

– Så det är med stor glädje jag delar ut det, säger Janne Olsson.