Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett firande i hästväg när Martin Larsson fyllde 100 år

Det var festligt värre när Hudiksvallsprofilen, tidigare polisen, Martin Larsson firade sin 100-årsdag i onsdags. En av gratulanterna var Lille John, en shetlandsponny från Hudiksvalls rid- och ponnyklubb, föreningen som Martin Larsson var med och startade 1967.

Det var många som ville gratulera 100-årige Martin Larsson på onsdagen. En strid ström av människor sökte sig till samlingslokalen på Tunbacka där Martin tog emot.

Lars Hedlund från Hudiksvallspolisens veteraner var en av dem. Han höll ett tal till sin forne arbetskamrat.

– Martin har varit en riktig mentor, innan ordet ens fanns, sa Lars Hedlund.

Läs också: 100 år – i lagens namn

Från polisveteranerna kom även Gun Sundqvist, som kom med två sorters kakor.

– Och så passar jag på att krama dig, det har jag aldrig vågat förut, sa hon.

Bland gratulanterna återfanns även representanter för Hudiksvalls rid- och ponnyklubb.

Martin Larsson var med och startade föreningen 1967, och var också föreningens första ordförande. Han var också drivande för bygget av ridhuset 1983, och satt totalt som ordförande i över 15 år.

Flera av dem som var med när föreningen startade, är fortfarande aktiva ryttare, och några av dem passade på att gratulera 100-åringen på onsdagseftermiddagen. Med sig hade de Lisa Anderssons ponny, Lille John.

– Eftersom Martin inte vill ha några blommor har vi satt in 1000 kronor på Johanna Starks minnesfond, berättar Åseli Sterner, ridskolechef på Hudiksvalls rid- och ponnyklubb, och en av dem som var med när föreningen startade.

Från föreningen uppvaktade även Elisabeth Palovaara och Lotte Andersson.

– Tack för att ni kom, sa han, innan Lille John klev in i hästtransporten igen, och 100-årsfirandet fortsatte inomhus.