Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett fantastiskt år för Charlotte Stone

Historien om Charlotte Stone är som hämtad ur en saga. Hon är tredje generationen ston hos Jan Sundell i Lumnäs, Forsa.

Det hela började med att han fick ett sto, helt gratis. Tillsammans vann bland annat ett lopp där första pris var en betäckning. Resultatet av den betäckningen blev Miss Oakley. Och när Miss Oakley skadade sig i hagen betäcktes hon med Super Photo Kosmos.

Resultatet av den betäckningen blev Charlotte Stone. I dag en reslig dam, 170 centimeter i manken, fem år gammal och med drygt 800 000 kronor i insprungna pengar.

– Det här senaste året har varit helt fantastiskt, säger Jan Sundell.

Och det är fler som tycker det. Han har fått frågan om det inte finns några fler avkommor efter Miss Oakley – men det gör det inte, och Miss Oakley är inte längre i livet.

Och det saknas inte heller bud på Charlotte Stone. Men allt går inte köpa för pengar. Sundell har blivit bjuden sjusiffriga belopp – men han säljer inte.

– Man får väl kalla sig dum i huvudet, men så är det när man använder hjärtat i stället för hjärnan. Jag har aldrig haft några pengar, så jag saknar dem inte.