Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett efterlängtat mörker

Det var ordentligt ös på Brandgaraget under torsdagskvällen. Headbangandet var både entusiastiskt och äkta.

Gruppen Totalt Jävla Mörker tog genast ett fast grepp om ynglingarna vid scenen som släppte loss ordentligt. Samtidigt följde publiken vid borden och runt om i lokalen också intresserat konserten.

– Är ni med Hudik? ropade sångaren Fredrik Lindqvist innan de pumpade igång låten Människans ringa värde.

Låtarna följde tätt på varandra och tempot var ordentligt uppskruvat. Bandet är eftertraktat på många håll.

– Vi har försökt få hit dem i omgångar och de har också varit intresserade att få komma hit och spela, berättar Conny Payne som till slut lyckades pussla ihop spelningen.

Punkbandet är ute på Sverigeturné för att lansera sitt nya album "Södra och Härska". På onsdagen spelade de i Sandviken och stannade på torsdagen alltså till vid Brandgaraget innan de drog vidare till Sundsvall, där de spelar på fredag.

Conny Payne berättar att bandet är stort inom sin genre. Bandet beskrivs som ett politiskt hadcore/kängpunk/punkband och kommer ursprungligen från Skellefteå. Gruppen har funnits ända sedan 1996, men med olika medlemmar.

Som förband spelade det flitigt anlitade Hudikbandet Objuden gäst.