Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett definitivt slut

En ny blek insats satte punkt för Bollnäs säsong.
Kvar finns bara en meningslös match i Göteborg.

– Det hade varit hemskt att åka till Heden (Gais) och spela för att undvika kval, nu slipper vi i alla fall det, säger lagkaptenen Andreas Westh efter 3–5 hemma mot Kungälv.

Sett till har resultaten fallit på slutet har alla lag gjort sitt för att hjälpa Bollnäs till ännu ett SM-slutspel.

Problemet är att Bollnäs inte levererat alls.

– De två senaste matcherna vi spelat har ju blivit chansmatcher där det varit hugget som stucket vem som skulle vinna, säger Westh uppgivet.

Hur känns det nu?

– Det blir ju definitivt, tomt som fan. Vi har varit stabila i några år, så det här känns knepigt. Det känns också konstigt att vi bara vunnit fem matcher.

Varför har det varit så dåligt den här säsongen?

– Det har mycket att göra med självförtroendet, vi vet ju knappt hur man vinner längre och än mindre hur det känns. Vi har kryssat i för många matcher och tappat onödiga poäng hemma när vi borde ha kunnat knyta ihop det.

Mot Kungälv, en match Bollnäs var tvingat att vinna rätt stort för att hålla slutspelsdrömmen levande, fick man inte ens läge att "knyta ihop" något alls.

Det började bra med ett hörnmål av just Westh redan efter fyra minuter. Sedan hände inte mycket mer. Kungälv bröt tillbaka och gick till pausvila med 3–1. Bollnäs hade lägen, missade allt. Ville Aaltonen hade två frilägen som inte gav någonting.

– På det första studsade bollen lite när jag skulle sprätta upp den, och på den andra lade jag bollen mellan benen på målvakten, men sedan touchade den någon och gick ut, säger den finske anfallaren.

I andra halvlek så fortsatte Ville att vara het. Först spelade (bröstade) han fram bollen till Jonathan Sundberg som distinkt satte 2–3. Direkt efter skakade han fram en straff – den fjärde på två matcher.

Andreas Westh fick chansen, men missade. Där dog mycket av gnistan som fanns kvar i Bollnäs. Visst försökte man, men närmare än 3–4 (Ville Aaltonen på utkast från Timo Oksanen) kom aldrig hemmalaget.

– Nu har man kastat bort en hel säsong, säger Ville Aaltonen.

Det är han inte ensam om att tycka...