Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett blått första maj

Vi i Moderata Ungdomsförbundet valde att på 1 maj, arbetarrörelsens dag, gå ut och visa att LO och Socialdemokraterna inte på något sätt har ensamrätt till denna dag. Därför finner vi det rimligt att Moderaterna, Sveriges nya arbetarparti, fanns på plats.

Annons

Vi fanns på plats för att visa på att det finns alternativ i politiken och att allt inte är svart eller vitt. Det som för 116 år sedan var Arbetarnas parti kanske inte är det längre. Särskilt nu när LO går ut med förslag om att kraftigt begränsa den "utomnordiska" arbetskraftsinvandringen eller när oppositionen går ut med förslaget förkortad arbetsdag, höjd skatt för alla som jobbar och dubblerad arbetsgivaravgift för alla oss under 26 år.

Vi fanns där för att visa på att vi finns och om någon hade några funderingar så kunde vi gärna prata med dem.

Vi var inte där för att störa, vi skrek inte i megafoner, vi spelade inte musik, vi bara fanns där om någon vill veta vad vi tyckte.

Vi var där för att vi ville höra vad Socialdemokraterna hade att säga för både som medborgare och som politiker så anser vi att det är otroligt viktigt att hålla sig uppdaterad om allas åsikter och inte bara sina egna.

Vi tycker därför att det är sjukt tråkigt när vi blir hotade med våld. Men vi blir även sjukt glad när SSU:s Mikael Snäll kliver fram och hälsar på oss och vi utbyter kramar och visar på att unga i politiken är något fantastiskt.

Så vi i MUF tackar för en ganska fin första maj, även om den kanske var lite för röd.

Richard Schleenvoigt (M)

Adam Rydstedt (M)

Muf Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel