Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett besök av en hockeyprofil

– Det är synd att jag aldrig fick spela i den här fina hallen. Jag tränade här när jag var hemma över jul för många år sedan, men spelat har jag aldrig gjort.
Det sa Hudiksvalls ende landslagspelare i ishockey, Jonny Stridh, när sporten träffade honom på Glysis.

Annons

Jonny Stridh är hockeyuppfostrad i Strand och HHC. Sedan följde spel i Strömsbro Brynäs och Vita Hästen innan en ögonskada satte stopp för fortsatt spel.

– Jag kom med i Strands A-lag redan som 16-åring. När vi säsongen 1977/78 blev tvingade att kvala för att hålla oss kvar i serien så fick vi inga pengar från huvudstyrelsen, och inför nästa säsong drog vi oss ur Strand och bildade HHC, berättar Jonny.

Det blev en säsong med HHC innan flytten gick till Gävle, och spel med Strömsbro. Efter fyra säsonger där blev han värvad till Brynäs och elitserien 1983. Under de fem säsongerna i Brynäs han det bli en SM-semifinal, fyra A-landskamper, fyra matcher med Vikingarna (B-landslaget) och dessutom var han lagkapten i Brynäs i tre säsonger.

Efter Brynästiden hamnade han i Norrköping och Vita Hästen, först som spelare i fyra år innan en puck träffade ena ögat och satte stopp för den aktiva karriären. Sedan har han varit ansvarig huvudtränare för A-laget i tre olika perioder, och nu är han junioransvarig i klubben.