Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett av Vänsterpartiets toppnamn besökte Hudiksvall

Vänsterpartiets vice ordförande och ekonomiskpolitiska talesperson, Ulla Andersson, gästade Hudiksvall under måndagskvällen.

Vänsterpartiet bjöd in till ett öppet möte på tema välfärdsbygge.

– Vi sitter i en unik situation där vi är med och förhandlar med regeringen samtidigt som vi är ett oppositionsparti. Vi har tagit fram reformer som både stärker och bygger ut välfärden, säger Ulla Andersson som berättar att Vänsterpartiet vill visa att det går att bygga ut välfärden.

Läs också: Så sa Ulla Andersson (V) inför valet 2014: "Gävleborg ska bli omställningslänet nummer ett"

– Vi får nu bland annat gratis mediciner för alla barn och fri mamografi i hela landet, berättar Ulla Andersson som är stolt över att partiet drev igenom 10 miljarder till fler anställda i välfärden i budgetförhandlingarna med regeringen.

– Det innebär 24 miljoner mer till Hudik för att bedriva välfärd. Jag personligen hoppas att de går till att ta bort de delade turerna i omsorgen, säger Ulla Andersson.

Läs också: Vänsterpartiets partiledare besökte Hälsingland.

Under mötet lyfte Ulla Andersson att Sverige genom historien byggt ut välfärden samtidigt som landet tagit emot flyktingar.

– Och det går att göra igen om man politiskt bestämmer sig för det.

Läs också: Budgetsatsning mot högerextremism.