Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Etablering ger 15 jobb till Söderhamn

Ungefär samtidigt som finansexperterna meddelar att krisen nått sin botten får Söderhamn ett glädjebesked. Efter närmare ett års förhandlingar med kommunen har förvaltningsföretaget Festival beslutat att starta ett callcenter i Söderhamn.

Etableringen i Söderhamn innebär minst 15 nya arbetstillfällen redan i sommar. Förvaltningsföretaget Festival har beslutat att lägga ett callcenter i ett av Tullhusen.

– Vi ska ge råd och byta fonder åt PPM - sparare. Marknaden är enorm och antalet arbetstillfällen kan bli fler, säger Per Burewall, en av grundarna.

Kostnaden för tjänsten är satt till 495 kronor per år och företaget marknadsför sig på hemsidan med radioprofilen och fondrådgivaren Anders Andersson. Företaget har hittills investerat cirka 1, 5 miljoner på teknik och lokaler i arbetsplatsen i Söderhamn. På torsdagen höll företaget en första informationsträff för 50-60 intresserade på arbetsförmedlingen.