Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ESC:s flagglista upprör

Under årets Eurovision Song Contest får publiken vifta med flaggor för de deltagande länderna, regnbågsflaggan, EU-flaggan och flaggor för de länder som har erkänts av FN.

I ett internt arbetsdokument som har läckt ut ger man exempel på några flaggor som är förbjudna är bland dem finns Palestinas, Krims och jihadistgruppen Islamiska statens (IS). Listan har upprört många, bland andra Ukrainas vice premiärminister Vyacheslav Kyrylenko och Hala Husni Fariz, Palestinas ambassadör i Sverige, rapporterar SVT:s "Kulturnyheterna". Nu kräver Husni Fariz en officiell ursäkt.

- Vi förväntar oss en ursäkt av EBU, för att det här misstaget gjordes, säger hon till programmet.

Paul Jordan, presskontakt för EBU och Eurovision, säger till "Kulturnyheterna" att listan aldrig skulle ha publicerats.

- Det är väldigt olyckligt att det hände och vi ber om ursäkt för det. Det finns hundratals exempel på flaggor som inte tillåts, vi försöker inte på något sätt jämföra Islamiska staten med till exempel Kosovo, säger han.

(TT)