Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ersättaren blev matchvinnare

Nyförvärvet fick chansen från start i division 2-premiären.

Hon tackade för förtroendet genom att göra Ljusdals två mål borta mot Alnö 2 och bärga tre sköna premiärpoäng.

Bami Jonsson tillhörde dåvarande division 4-laget Korskrogen ifjol, och spelade endast sporadiskt i samarbetsklubben Ljusdals IF.

Nu är hon överskriven och Ljusdalsspelare på riktigt.

Då sjuka Sanna Signeul fick kasta in handduken inför lördagens seriepremiär borta mot Alnö 2 togs Bami Jonsson ut som forward.

Ett förtroende som hon tackade för på bästa sätt.

Ljusdal började matchen skakigt och laget lyste av premiärnerver.

– Jag var jättenervös, och det var nog de andra tjejerna i vårt lag också, medger Bami.

Men Ljusdal skakade av sig den dåliga inledningen på matchen – och satte 0–1 på Westhagen i Sundsvall när tio minuter återstod av den första halvleken.

Bami Jonsson jagade ifatt en djupledsboll, fick ett litet motlägg av en Alnöback strax utanför straffområdet, och drog sedan till. En avslutning med klass, otagbart för Alnömålvakten Fanny Backlund.

– Det är lite av min specialitet att sätta bollen i bortre så där, säger Bami Jonsson.

I andra halvlek klev Ljusdal ut och var ett helt annat lag än i början på matchen. Och man fick en smakstart.

Matilda Wennberg hade provat på att göra solorajder tidigare i matchen – det kändes som en tidsfråga innan det skulle bära frukt – och nu funkade det. Matilda började ute vid det vänstra hörnet på offensivt straffområde, dribblade bort tre motståndare och spelade bollen snett inåt.

– Det är mitt jobb som forward att vara där. Skottet blev inte så hårt, men det räckte, beskriver Bami Jonsson sitt andra mål för dagen.

Alnö reducerade i den 78:e minuten efter en fast situation, och gav lite nerv åt matchen. Men något riktigt bud på en kvittering hade hemmalaget sedan inte.

– I fjol var vi lite känsligare än vi är nu för skador och sjukdomar. Visst är det skoj när spelare går in och tar chansen när de får den, säger Ljusdals tränare Tomas Wennberg med tydlig riktning mot sin matchvinnare Bami Jonsson.

I nästa omgång möter Ljusdal Hille, även det på bortagräs. Frågan man ställer sig är ju om Tomas Wennberg startar med Bami Jonsson på topp igen?

– Ja du, det blir ju svårt att peta henne efter denna match...