Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ersätt Brostugan med en hälsingegård

Jag har en vision för Brotorget. Ja, jag är fullt medveten om att detta ämne är uttjatat.

Annons

Men nu står vi trots allt inför faktum att Brotorget ska färdigställas oavsett vad vi tycker och tänker om detta. Så då känner jag att jag vill dela min "vision" med alla andra i Bollnäs kommun. Kanske finns det någon som tycker att de är bra och kan spinna vidare på mina "visioner" och vi får ett Brotorg som passar många.

Jag skulle vilja att där Brostugan stod tidigare, där ska det byggas ett hus som går i hälsingestil, en riktig hälsingegård. Det räcker ju med att "skalet" är en hälsingegård. Då handikappomsorgen har svårt att hitta arbetsplatser till dagligverksamhet så skulle jag vilja att de erbjuds möjlighet att driva kafé/salladsbar/glassbar i byggnaden. För att detta inte ska bli en konkurerande verksamhet mot övriga företag, så vid ett intresse från handikappomsorgen så får man se över möjligheterna till att eventuellt driva detta i en kooperativ form. Jag förutsätter att den/de som kan vara intresserad av detta har större kunskap än jag inom detta område, så det blir rätt. Sedan vill jag att det finns en turistbyrå i denna byggnad. Samt ett rum/sal som är öppen för alla i kommunen att kunna ha utställningar i exempelvis klasser, studiecirklar eller någon som helt enkelt har en samling av något slag som man vill visa för andra. Bokningar av denna lokal kan göras via turistbyrån alternativt kaféet. Utanför "huset" ska det finnas lite bärbuskar/fruktträd samt syrener. Vill man så kan man även ha affärer på övre våningen om man väljer att bygga i två plan som man bör om det skall bli en hälsingegård.

Som jag sa från början så är detta min vision kring Brotorget som jag vill dela med mig av!

Nanette Andersson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel