Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson fyra i EM

Maria Eriksson med sin häst Galliano är klara för den individuella Grand Prix Special i dressyr-EM i Windsor.
Hon och det svenska laget kom precis utanför medaljplats när lagdressyren avslutades på onsdagen. Bara drygt fem procent efter det tyska bronslaget.

Maria Eriksson red på tisdagen och låg i halvtid på en tionde plats.

Under onsdagen gled hennes resultat allt längre ner och hamnade till slut på plats 29. Det innebär att hon går vidare till torsdagens individuella tävling med en ryttares marginal. Där börjar alla från noll igen.

– Vi ska göra något tillsammans ikväll men har inte bestämt vad, sa en avspänd Maria när lagresultatet stod klart och det var dags att ladda om för torsdagens tävling.

Förbundskapten Bo Jenå var mycket nöjd med sitt lag, trots utebliven medalj.

– Det är ett av våra bästa resultat någonsin. Alla har ridit stenbra. Ett mål var att ta medalj. Ett annat att komma sämst femma. Det målet lyckades vi ju med.

Bästa svenska resultat stod Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit för, en tionde plats. Patrik Kittel och Scandic kom på plats tolv och Minna Telde på plats 19.

Detta i en Grand Prix som blev rena rekordtävlingen. Enligt huvuddomare Eric Lette var klassen den bästa dressyrtävling som någonsin ridits. Världsrekordet för Grand Prix rök i rena Bolt-stilen.

Hollands lag vann överlägset, med den nye världsrekordinnehavaren Edward Gal och Moorland Totilas i täten. Han plockade hem 84.085 procent. Det tidigare låg på 81.333 procent.

Storbritannien tog silver och Tyskland brons.