Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson är talangen som levererar i Suif: "Växer med varje seger"

Han är talangen som ville ta plats i sin debutsäsong.
Nu är det precis vad Anders Eriksson gör.
– Jag växer med varje seger mot toppspelare, säger 19-åringen som vann sina två matcher när Suif sänkte Ängby/Spårvägen med 4–0.

Han kom till Söderhamn och pingisgymnasiet från Hindås utanför Göteborg.

Läs mer: Talangen som vill ta mer plats

Inför den här säsongen var Anders Eriksson redo att anta utmaningen i pingisligan.

– Klart jag vill spela alla matcher, men det är en tuff konkurrens och det gäller att visa klass när man väl får chansen, säger den ambitiöse 19-åringen, som går från klarhet till klarhet.

Borta mot Österlen före julhelgen tog han två tunga segrar när Suif vann med 4–2.

Läs mer: Avgjorde mot Österlen

I måndagens bortamatch mot bottenlaget Ängby/Spårvägen imponerade Eriksson igen – inte minst på tränare Peter Blomquist.

– Anders gör det väldigt bra mot tufft motstånd. Han får ofta möta de bästa, det är positivt för hans utveckling. Nu ligger han på pluskvot med 7–4 under sin debutsäsong, det är imponerande starkt, säger tränare Blomquist.

I måndagens match visade Anders Eriksson vägen med 3–1 mot Elias Ranefur.

Eriksson vann första set med 11–9, tappade det andra med 15–17 men tog åter befälet i det tredje med 11–9. I det fjärde setet hittade han sin bästa rytm, och vann med klara 11–5.

När sedan Viktor Brodd, till slut, kunde knäcka Elsayed Lashin med 3–2 och Hampus Nordberg enkelt skrota Daniel Schaffer (3–0) var manegen krattad för Ander Eriksson att säkra segern.

Se mer: Eriksson sänkte stjärnan

Och det gjorde han efter en stabil insats och 3–1 mot Elsayed Lashin, som kom till spel med pluskvoten 6–2. Men mot unge Eriksson var han inte nära.

– Senast vi möttes slog jag honom i skiljeset, nu kändes det betydligt enklare. Jag hade bra koll, och han hittade inga egentliga luckor på mig, säger en nöjd Anders Eriksson, som kan se en positiv trend.

– Jag växer för varje seger mot bra spelare, det är så mycket som handlar om självförtroende i den här sporten. Just nu känns mitt spel rätt stabilt.

Vad i spelet skulle du behöva vässa mer?

– Serve och retur kan bli bättre, en möjlighet att ta fler lite enklare poäng, säger Eriksson som rankar den överskruvade forehandloopen som sitt bästa – och mest vinnande – slag.

Men inte heller den här gången fick han testa den mot legendaren Jan-Ove Waldner, som bara spelat en match (och förlorat) den här säsongen.

– Nja, han fanns med på bänken och värmde upp. Men frågan är om han inte spelat sin sista match. Möjligen kan han vässa formen om Spårvägen, mot förmodan, skulle ta sig till slutspel, säger Suif-tränare Peter Blomquist.

Som äntligen fick se sitt lag tända på alla cylindrar igen.

Läs mer: Bommade toppryck hemma

– Det har varit lite segt efter juluppehållet, men det här var en klar uppryckning.

Segern innebär att Suif håller andraplatsen, en poäng före jagande Halmstad som körde över Österlen med 4–0.

Läs mer: Enkelt hemma utan J-O