Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik hoppade hem ett SM-guld

Erik Westberg från Vallsta trivs bäst i en virvlande fors.
Men i helgen tog han med sig sin kajak till Örnsköldsvik för att prova på något nytt – Big Air.
Det slutade med SM-guld i den något udda grenen.
– Kul att slå de rutinerade hopparna, det var extremt oväntat, skrattar Erik.

Annons

I helgen gjorde Erik debut i Big Air. Kortfattat handlar det om att åka utför en ramp i sin kajak och göra trick innan man landar i vattnet nedanför. En rolig – men aningen smärtsam upplevelse.

– Vatten visade sig vilja vara väldigt platt och hårt. Vid landningen tappade man andan lite, särskilt om kajaken landade helt platt. Det är nästan hårfint bättre att landa på huvudet, då bryter man i varje fall vattnet bättre, säger Erik.

Tävlingen på kajen i Örnsköldsvik var första Erik provade på att hoppa med kajak. Rampen som var byggd skickade kajakerna nästan sex meter upp i luften och var respektingivande. Siktet för Erik innan tävlingen var att göra ett kvalhopp och nöja sig med det. Men det blev fler.

– Jag gjorde nog tio hopp fram till finalen. Efter ett tag fick jag kläm på tricket jag gjorde och sedan körde jag med det hela tiden. Och det blev ju ett vinnande koncept. I början var det nervöst och en hisnande känsla att hoppa, men efter ett tag var det bara roligt, säger Erik.

Hur känns det att vara svensk mästare?

– Riktigt roligt. Man kommer nog inte få så många chanser att vinna ett SM, så man får njuta av det här.