Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Hamrén om uppväxten – och hur Hälsingland ska få ett elitlag: "Stor stolthet för Ljusdal"

Just nu jobbar han med att ta ut sin sista landslagstrupp som förbundskapten i fotboll – den som ska spela EM för Sverige i sommar.
Sedan väntar nya äventyr för Erik Hamrén.
För Sporten berättar han nu om uppväxten i Hälsingland, bandyintresset – och hur Hälsingland ska få ett elitlag i fotboll.
– Det krävs att någon klubb är beredd att göra en satsning, säger Hamrén.

Han är förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget i ett par månader till, sedan är det över. Erik Hamrén slutar efter EM och sedan väntar nya uppdrag på den fotbollsresa som började hemma i Hälsingland.

– Uppväxten där har präglat mig mycket, som för alla människor. Jag hade fantastiska år i Ljusdal. Uppväxten präglar en människa och den har präglat mig, säger Erik Hamrén när Sporten träffar honom i Stockholm för en intervju.

– Jag känner en stor stolthet för Ljusdal och mitt ursprung.

Hur följer du fotbollen i Hälsingland i dag?

– Inte så jättemycket, jag ser resultaten. Vi har Allgulander (Johan, naprapat) i landslaget som jobbar i Hudiksvall och han får berätta mycket på samlingarna om hur det går. Fotbollen blir det inte att jag hänger med i så mycket, men på bandyn försöker jag hänga med en del. Tyvärr är inte nivån fotbollsmässigt så hög, men man gläds när de har framgångar och Ljusdals damer har varit duktiga och gick upp. Sådant glädjer jag mig åt.

Vad krävs för att Hälsingland ska få ett elitlag?

– Det krävs att någon klubb är beredd på att göra en satsning. Det handlar om ekonomi, men för mig har det också med kultur att göra. Hälsingland är bandy och man ser att bandyn också har det jobbigt med ekonomin.

– Hallen i Ljusdal tror jag kan påverka en del ungdomar och seniorer som kan träna bra på vintertid. Sedan handlar det om ekonomi och resurser och inte minst att hitta bra ledare. De finns, men de kanske är mycket på bandysidan.

Kan du se dig själv återvända i en roll inom fotbollen i Hälsingland?

– Inget som jag tänker på just nu, men man vet aldrig. Vi får se vad som händer.

Hur mycket följer du bandyn?

– Jag försöker så mycket som möjligt, men när de nu ligger på en annan nivå får man inte alltid resultaten. När man spelar på högsta nivå kommer alla resultat i tidningarna och så. I år blev det ingen bandymatch, men annars försöker jag alltid se när jag är hemma på jul och så. Självklart försöker jag hänga med, man är uppvuxen med det. Jag är stolt över att komma från Ljusdal och då försöker man hänga med.