Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Broden möter storbandet: "Det blir blues"

Hudik Big Band tar sig an tolv takter med kända ackord när de bjuder in Erik Brodén som gästartist. Det blir renodlad blues.

– Vi har ju spelat swing förut, men nu blir det en blueskonsert. Det är nog första gångeh för storbandet, men inte den sista, säger Nore Sundkvist, som leder Hudik Big Band.

För en tid sedan gästades storbandet av en musikalisk vän till Erik Brodén, nämligen Pär Engman. Det var en konsert mer på storbandets villkor där Pär Engman sjöng jazz.

Med Delsbosonen Erik Brodén som inbjuden gäst blir det ett program med blues som just Erik Brodén valt ut. Nore Sundkvist beskriver musiken som mestadels tolvtakters blues med kända ackord.

– Erik tar för sig ordentligt, det blir mestadels blues, säger Nore Sundkvist och nämner låtar som Let the good times rol och Stormy Monday Blues.

Konserten hålls på hudiksvalls teater på onsdagkväll.