Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson känner av lågkonjunktur

Ericsson börjar känna av lågkonjunkturen inom kärnområdet nätverk och fredagens delårsrapport fick aktien att sjunka på börsen. Däremot går det bra inom området tjänster, uppger TT. Verksamheten i Hudiksvall påverkas inte enligt Ericsson.

Ericsson presenterade på fredagen sin delårsrapport för andra kvartalet. Bolaget höjde vinsten efter finansnetto från 4,7 miljarder kronor förra året till 4,8 miljarder kronor i år, exklusive så kallade omstruktureringskostnader. Rapporten lyckades i sin helhet inte motsvara analytikernas förväntningar och Ericssons B-aktie föll kraftigt när Stockholmsbörsen öppnade.

Huvudorsaken var att omsättningen inom Ericssons paradgren de senaste åren, nätverk och system, minskade under perioden om den positiva effekten av den svaga kronan räknas bort, meddelar TT.

Ericssons vd Carl-Henric Svanberg menar att nedgången speglar det nuvarande marknadsläget. Han var ändå ”hyfsat nöjd” med kvartalet och tror att nedgången inom nätverk är tillfällig.

Från Ericssons presstjänst meddelar man att utvecklingen som beskrivs delårsrapporten inte kommer att påverka Ericssons verksamhet i Hudiksvall på ett nämnvärt sätt.