Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erica Johansson peppade unga på Cfl

Centrum för flexibelt lärande fyller tio år. Det firades med öppet hus på lördagen. Längdhoppsstjärnan Erica Johansson peppade ungdomarna.

Annons

Söderhamns utbildningscenter Cfl – Centrum för flexibelt lärande, är lite av en framgångssaga. Det menar i alla fall chefen Thomas Norgren.

Konceptet är att samla all vuxenutbildning under ett tak. Vissa dagar kan Cfl hysa 1 000 studerande! Det är allt från grundskoleutbildning för vuxna till högskoleutbildningar som polis och snart också en utbildning inom vindkraft.

Söderhamn har traditionellt haft en mycket låg utbildningsnivå. I början av nittiotalet kunde ingen tro att vi skulle kunna lyfta oss till rikssnittet för hur många som går vidare till eftergymnasiala studier.

- Den som sa det hade väl blivit idiotförklarad, säger Thomas Norgren.

Men det är precis vad som har hänt. Under Cfl:s tid har allt fler söderhamnare utbildat sig. Norgren menar att det beror på att både Cfl och Staffangymnasiet är bra.

Han hade tagit dit friidrottsstjärnan Erica Johansson för att dra folk till öppet hus. Hon berättade om sin karriär inför en halvfull hörsal.

Johansson riktade sig ofta till de unga dansarna i Bumpy feet, som satt i publiken och snart ska tävla i vm.

- Det är viktigt att se sig själv som en vinnare och att ha en gemensam målbild.

Föreläsningen var kanonbra tyckte dansarna efteråt.

- Nu känner vi oss väldigt peppade inför vm.