Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eric showar om stamning

Stamtavlan är namnet på en enmanshow av Eric Dellkrantz. Det är en show som med humor, alvar och musik. Och som handlar om stamning. Erik står själv för manus och har även skrivit musiken till showen som han spelar upp i Torsbersgymnasiets aula på torsdag kväll.

Eric Dellkrantz från Bollnäs går tredje året på estetiska programmet vid Torsbergsgymnasiet. Han har stammat sedan han var nio år. Men han ser inte stamningen som något handikapp, vilket måna manliga stammare gör.

Han har inte heller sämre självförtroende, vilket olika studier visar att många manliga stammare också har.

- Nej jag har ganska stort självförtroende men jag har också lika stor självkritik, förklarar Eric Dellcrantz.

Eric Dellcrantz kan istället skoja om sin stamning. Och har också tagit det som en del i sitt skolarbete. Hans projektarbete på gymnasiet handlar nämligen just om stamning och om stamning kan vara show.

Som ett led i detta projektarbete spelar Eric på torsdag upp en en timme lång enmansshow i Torsbergsgrymnsiets. aula. Stamtavlan kallar Eric sin show som innehåller både humor, allvar och musik. I ett av musikstyckena får han hjälp av tre andra musiker men i övrigt är han ensam på scen.

Eric berättar också att det kommer att bli en del stamningsfri underhållning.

- När jag är inne i en roll då stammar jag inte. Liksom vid en del andra tillfällen. Och när jag talar skånska, förklarar Erick och ger oss ett prov.

- Men jag kan ju inte gå omkring och prata skånska här på skolan.

Men det kan mycket väl bli Skåne som adress för Erick efter studenten. Han tänker nämligen bland annat söka till en musikskola i just Skåne.